Tratamente ortodontice pentru adulți

La Centrul Ortodontic Cluj folosim o gamă variată de aparate dentare, în funcție de dorințele și nevoile fiecărui adult: de la brackeți metalici, la cei estetici transparenți și până la tehnici invisibile (brackeți pe fața linguală a dinților sau gutiere transparente – Invisalign și Clear Aligner).

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca desi cu totii ne dorim ca tratamentul ortodontic sa fie cat mai putin observabil de catre cei din jur si cu o durata cat se poate de scurta, decizia privind cel mai potrivit tip de aparat dentar o va lua medicul ortodont impreuna cu tine. Pentru ca fiecare pacient are aspecte unice, solutiile de tratament vor fi gandite in functie de strategia personalizata de tratament – aparat fix sau mobil, vizibil sau invizibil.

La finalul tratamentul tot medicul ortodont va decide si tipul de contentie cel mai potrivit pentru tine.

Probabil ai observat ca mai mulți adulți urmează un  tratament ortodontic cu aparat dentar pentru îmbunătățirea zâmbetului, și nu numai. Există o gamă variată de tratamente ortodontice special concepute pentru adulți, în urma cărora se îmbunătățește dramatic aspectul zâmbetului și se obține o mușcătură sănătoasă.

La fel de important de stiut este si faptul că prin netratarea problemelor ortodontice, acestea se pot agrava. Multe probleme ortodontice pot fi corectate la fel de ușor la adulți, precum la copii. Forțele ortodontice mișcă dinții în același mod, indiferent că este vorba de adulți sau copii, dar tratamentul în cazul adulților poate dura mai mult datorită maturității osului.

Tratamentul ortodontic poate avea succes la orice vârstă, iar adulții in mod special pot aprecia mai mult beneficiile unui zâmbet frumos. Ceea ce odată era considerat un obiect purtat doar de copii și tineri, aparatul dentar, a ajuns să fie luat din ce în ce mai mult în considerare și de adulți. De altfel, mulți părinți poartă aparate ortodontice în paralel cu copiii lor.

Avantajele aparatelor ortodontice pentru adulți

Există mai multe motive pentru care un tratament ortodontic se recomandă adulților, acestea fiind atât de natură estetică, dar și de natură funcțională.

In afară de beneficiile de natură estetică, vorbim totuși de un tratament ortodontic menit să rezolve probleme precum dinții prea înclinați, prea apropiați sau care împiedică realizarea unei igiene dentare corecte. Aceste situații pot avea ca rezultat afecțiuni cum ar fi cariile și bolile parodontale.

Adesea, tratamentul ortodontic vine înaintea aplicării unui tratament protetic, pentru a crea un suport corect, menit să garanteze succesul tratamentului protetic.

De asemenea, în cazul necesității unor implanturi dentare, acestea se aplică mai bine dacă ocluzia (mușcătura) este corectă, decât dacă dinții se află în poziții incorecte.

Nu în ultimul rând, durerile de cap, gât și spate sunt adesea consecințe ale anilor în care problemele de natură ortodontică, nerezolvate, s-au acutizat. O corecție ortodontică vă eliberează de lungi perioade de suferință.

Tratamentul ortodontic holistic are ca obiective nu numai să îmbunătățească zâmbetul, ci și sănătatea dinților, a gingiilor si corectarea posturala.

Urmând tratament ortodontic ca adult, poti evita:

  • apariția cariilor dentare
  • pierderea gingiei și a osului
  • uzura smalțului dentar (tocirea dinților)
  • problemele articulare mandibulare (ATM)

De multe ori, datorita faptului că adulții sunt mult mai cooperanți și urmează toate indicațiile medicului, rezultatele tratamentului lor sunt mult mai rapide decât în cazul copiilor. Urmând toate indicațiile medicului poti reuși nu numai să ajungi la un rezultat excelent, dar și să scurtezi perioada de tratament ortodontic.

Tipuri de aparate ortodontice pentru adulți

La Centrul Ortodontic Cluj folosim o gamă variată de aparate dentare, în funcție de dorințele și nevoile fiecărui adult, de la brackeți metalici, la cei estetici transparenți și până la tehnici invisibile.

aparate dentare metalice
aparat lingual

Stabileşte o programare la Centrul Ortodontic Cluj!