Ortodonția Holistică

 Integrăm toți factorii care influențează tratamentul tău ortodontic
-acesta este tratamentul holistic, care ne diferențiază!

De ce abordarea holistica?

Pentru ca toate partile corpului tau sunt conectate si se influenteaza una pe cealalta.

Altfel spus, felul in care arata zambetul tau este rezultatul modului in care respiri, in care mergi, si a pozitiei pe care o iei atunci cand stai sau dormi. Totodata, este rezultatul nivelului hormonal, al stresului la care esti supus sau al unor boli de care suferi.

Scopul final al tratamentului nostru este sa ai un zambet frumos, intr-un corp sanatos. Aceasta este singura modalitate prin care avem siguranta ca zambetul va dura.

Cum facem asta?

Indeplinim acest lucru in 3 pasi:

1. Analiza detaliata atat a fetei, cat si a starii generale a organismului, prin: radiografii, fotografii, analize medicale, amprente dentare.

2. Diagnostic si strategie de tratament care vizeaza toate problemele identificate anterior.

3. Tratament multidisciplinar in care este implicata o intreaga echipa de specialisti, dupa caz: ortodont, fizioterapeut, ORL-ist, chirurg, endocrinolog, reumatolog, psiholog, neurolog, dentist si specialist in estetica dentara.

Vezi mai jos detaliile pe care le urmarim:

Postura Corpului

Pozitiile posturale deficitare, curburile anormale ale coloanei vertebrale influenteaza si ele modul in care se imbina dintii si maxilarele. Asadar, stabilitatea tratamentului ortodontic, corectarea permanenta a unor afectiuni precum bruxismul sau durerile articulare temporo-mandibulare, se pot realiza doar in cadrul unui tratament general ortodontic combinat cu tratament de corectare a posturii (fizio-terapie).

Analiza articulatiilor Temporo-Mandibulare

Parte din investigatiile de baza pe care le efectuam la prima consultatie implica verificarea structurilor acestor articulatii, intrucat fara o functionare optima a acestora, tratamentul ortodontic nu va functiona.

Analiza detaliata Cranio-Dentara

CBCT-ul sau investigatia de tip Computer-Tomograf este un instrument nelipsit in activitatea noastra, cu ajutorul caruia realizam o multime de masuratori performante in ortodontie. Pe baza lor, ghidam miscarea dentara tinand cont de cantitatea de os din jurul fiecarui dinte.

Analiza aspectului facial

Face Driven Orthodontics este concepul din ortodontie in care alegerea strategiei de tratament se face tinand cont de ASPECTUL FETEI. Pentru pacienti, acest concept se concretizeaza intr-un aspect imbunatatit, in urma tratamentuli ortodontic.

Chirurgie Ortognatica

Denumirea de chirugie ortognatica indica tipurile de interventii chirurgicale realizate la nivelul maxilarului si/sau a mandibulei, pentru corectii de muscatura, acolo unde tratamentul ortodontic de unul singur nu este suficient.

Stabileşte o programare la Centrul Ortodontic Cluj!