Aparatele de contenție

Purtarea aparatului de contenție este unica soluție care asigură menținerea poziției dinților obținută în urma tratamentului ortodontic.

De obicei, contenția este un aparat invizibil, așa că nu trebuie să te preocupe această etapă. Este esențial ca aparatul de contenție, care reține dinții în noua lor poziție, până când se formează țesut osos în jurul lor, să fie purtat continuu în primele 3-6 luni urmând ca după această perioadă să fie purtat doar noaptea sau atât timp cât recomandă ortodontul tau.

În momentul în care este întreruptă purtarea contenției, dinții sunt supuși forțelor limbii, buzelor și obrajilor, suficient de puternice pentru a modifica poziția dinților.

La pacienții care au refuzat odontectomia (extractia) molarului de minte, este foarte probabilă înghesuirea dinților odată cu erupția acestui dinte.

Dacă pacientul nu poartă contenția conștiincios din momentul aplicării ei, dinții vor reveni la poziția inițială avută înaintea tratamentului ortodontic, în procent de peste 75% în decurs de 12 luni.

Cele mai frecvente tipuri de aparate de contentie

Folosim in general doua tipuri de contentii: contentii mobile, care se pot da jos de pe dinti si contentii fixe, lipite pe interiorul dintilor. Cele mai frecvente sunt:

Gutiera de contentie (mobila)

gutiera de contentie

Placuta de contentie (mobila)

placuta de contentie

Contentie fixa

contentie fixa

Daca ai întrebări despre rolul si importanta etapei de menținere a rezultatului tratamentului ortodontic, nu ezita sa ne contactezi.

Stabileşte o programare la Centrul Ortodontic Cluj!