Aparatul dentar metalic – autoligaturant

Aparatele metalice fac referire la binecunoscutii bracketi metalici clasici. Acesti bracketi sunt confectionati in principal dintr-un aliaj Ni-Ti, otel sau aliaje de aur, iar intreg aparatul este prefabricat. Este bine de stiut ca pacientii care prezinta alergii la unul din aceste metale, nu vor putea purta acest tip de aparat.

Cum functioneaza aparatul?

Bracketii sunt lipiti de fiecare dinte in parte. Materialul cu care acestia sunt lipiti de dinti este un adeziv (bonding) special conceput pentru uz ortodontic.

Materialul folosit in clinica noastra  acopera toata suprafata dintelui, hranind si protejand dintele. Are un continut ridicat de Fluor si minerale, ce previn aparitia cariilor si a petelor pe parcursul tratamentului ortodontic.

Avantajele aparatului cu bracketi metalici

Este considerat a fi cea mai buna alegere in cazul tratamentului pentru adolescenti, pentru ca rezista la forte mari, chiar si atunci cand acestia consuma alimente interzise in tratament sau practica sporturi mai active.

Este totodata o varianta foarte buna si pentru adulti, deoarece:

  • Tratamentul cu acesti bracketi dureaza mai putin decat cu alt tip de bracketi (de ex. ceramici), pentru ca medicul are un control mai bun al fortelor si al miscarilor dintilor.
  • Este aparatul de electie in cazul tratamentelor complexe ortodontico-chirurgicale, acesta fiind preferat si de catre chirurgii maxilo-faciali, tocmai prin prisma controlului bun pe care il permite acest tip de aparat.

E important sa stii ca bracketii sunt practic partea intermediara dintre dinti si arcul principal sau „sarma”, care este de fapt piesa cea mai importanta ce va impune forte dintilor, pentru a se misca in directia dorita de medicul ortodont.

Stabileşte o programare la Centrul Ortodontic Cluj!