Tratamente ortodontice pentru adolescenți

Deoarece in jurul vârstei de 12 ani, majoritatea, dacă nu chiar toți dinții permanenți au erupt, acum este perioada propice in care pot fi detectate foarte ușor probleme de înghesuire, spațieri sau mușcături incorecte.  Iar din păcate aceste probleme nu se vor putea corecta de la sine.

Cel mai frecvent, tratamentul ortodontic se indică între 11 și 15 ani. La această vârstă, tratamentul poate beneficia de prețiosul „puseu de creștere” care ajută la corectarea mușcăturii și la coordonarea maxilarelor.

Tot la această vârstă, metabolismul este crescut, ceea ce poate ajuta la scurtarea întregii perioade de tratament ortodontic.

Indiferent dacă se recomandă un aparat dentar mobil, un aparat dentar fix clasic, sau un aparat dentar invizibil, rezultatele pot fi spectaculoase și pot să redea copilului tău un zâmbet frumos și sănătos.

E bine sa stii ca tratamentul ortodontic pentru tratarea unei probleme la vârsta adolescentei se poate dovedi mai puțin costisitor decât tratamentul dentar adițional necesar tratării problemelor ce vor aparea în anii următori. Iar adolescenții tind sa coopereze de cele mai multe ori in cadrul tratamentului, ceea ce ajuta la finalizarea rapida a tratamentului ortodontic.

Aparatele dentare – la modă între adolescenți

Exista si o parte emoțională a unui zâmbet inestetic. Adolescenții cu probleme ortodontice netratate pot fi marcați de problemele lor, ascunzându-și zâmbetele prin strângerea buzelor sau protejându-se cu mâna.

Copiii pot fi deschiși unui tratament ortodontic fix la această vârstă, pentru ca nu au resentimente față de brackeți și pentru că mulți copii de vârste similare poartă aparate fixe. Uneori, chiar copiii cer astfel de aparate, văzând că prietenii sau colegii lor de școală poartă asemenea brackeți.

Mai mult, având în vedere tendințele în materie de modă, tot mai mulți copii și adolescenți aleg să poarte aparate dentare, având ca model și unele vedete internaționale care au purtat astfel de aparate ortodontice.

Schimbarea pozitivă de atitudine în cazul adolescenților care erau complexați de zâmbetul lor înainte de începerea tratamentului, și transformarea frumoasă a personalității lor până la finalul tratamentului este dovada noastră că un zâmbet sănătos și frumos este critic în dezvoltarea tinerilor si este inca un factor care ne motivează zi de zi.

Stabileşte o programare la Centrul Ortodontic Cluj!