Daca noi ne preocupam de îndreptarea dinților, pacienții trebuie sa se preocupe de igiena dentara. Am fost întrebați in ce masura este utila o periuța dentara electrica, mai ales in cazul pacienților cu aparat dentar fix (cu bracketi).

Cumpărarea periuței electrice insa nu înseamnă ca automat vom avea o igiena mai buna. Spre surprinderea multora, veti afla ca timpul de periaj cu o periuta electrica este mai mare decat cu o periuta clasica.

Avand capul creat de dimensiunea unui dinte, este necesar sa acoperiti pe rand cate un dinte, cateva clipe pe fiecare dinte. Ceea ce este mai eficient din punct de vedere al curatarii dintelui, dar nu si al timpului. Așadar, economia de timp nu exista in acest caz, ci dimpotrivă, se cere mai mult timp si atentie la periaj.

In cazul celor care poarta aparat cu bracketi, este posibil ca uzura capului de perie electrica sa fie mai rapida, fiind deci necesar sa schimbați mai multe capete decât in mod normal.

Pana la urma, este o decizie personala folosirea unei periute clasice sau electrice. Important este ca indiferent de tipul de periuță ales, aceasta sa fie folosita corect pentru a nu dezvolta carii sau probleme gingivale.

centrul ortodontic cluj

Pentru alte intrebari privind ingrijirea si igiena, ne puteti suna de luni pana vineri de la 08- 20 la telefon 0264 444 423 sau ne puteti scrie acum un e-mail la office@centrulortodonticcluj.ro