Ghidul Pacientului privind Chirurgia Ortognatica

 

Chirurgia ortognatică (operația maxilarelor) este un termen și un proces nefamiliar celor mai mulți oameni. Când chirurgia ortognatică iti este recomandată, vei dori să ai cât de multe informații posibile.

Acest ghid este menit să creeze o imagine clară cu privire la scopul acestor tipuri de proceduri, și de a prezenta o descriere a operației propriu-zise. Este obiectivul nostru să te facem să te simti în siguranță, complet informat și pregătit pentru a trece printr-un astfel de tratament. Aceste informații te vor ghida, pas cu pas, de la început până la sfârșit.

Inainte de a vorbi despre operația ortognatică, trebuie explicați factorii care determină necesitatea unei astfel de intervenții

Chirurgia ortognatică este adesea soluția de tratament fie în cazuri în care problema mușcăturii este atât de gravă încât tratamentul ortodontic de unul singur nu este suficient pentru a corecta problema, fie atunci când tratamentul ortodontic simplu ar compromite aspectul facial.

 Tratamentul ortodontic modern înseamnă mai mult decât îndreptarea dinților. Conceptul Face Driven Orthodontics ne ghidează in alegerea soluțiilor de tratament care avantajează aspectul facial. Așadar, dacă medicul recomanda etapa de chirurgie de maxilare, asta înseamnă ca se urmărește îmbunătățirea aspectului feței.

Va prezentam mai jos doua dintre cazurile de tratament ortodontico-chirugical: