Daca citesti acest articol, probabil ești interesat de ortodonție, ce reprezintă și cum găsești un ortodont bun. Ei bine, în general există două variante.

Inainte de asta, e bine să știi că: Ortodonții sunt medici specialiști care diagnostichează, previn și tratează anomaliile dento-faciale. Pentru a deveni specialiști ortodonți este nevoie de încă 3 ani de specializare după terminarea celor 6 ani facultate.

Prima variantă de a gasi un ortodont ar fi aceea ca stomatologul tău să te îndrume către unul. In cazul în care stomatologul tău ti-a spus că ai nevoie de un tratament ortodontic, este posibil ca el să te îndrume direct către un colaborator de-al său, medic ortodont, sau să îti lase ție sarcina de a găsi un ortodont (există stomatologi care nu au colaboratori medici ortodonți, iar tu trebuie să găsești pe cont propriu unul).

Desigur, este posibil să încerci să găsești un ortodont fără să fi îndrumat de stomatolog. Pacientul este deranjat de o problema despre care stie ca ține de ortodontie și începe să caute informații în diverse direcții. Vorbim practic despre cea de-a doua modalitate  prin care poți găsi un ortodont bun.  Asadar, căutarea unui ortodont pe cont propriu poate fi pe Internet (cum poate faci și tu acum), sau prin recomandări de la prieteni, cunoștințe etc.

Desigur, fiecare variantă are avantaje și dezavantaje. Există însă o certitudine, aceea că indiferent de alegerea pe care ai facut-o, trebuie să mergi la o consultație, să vezi ce ți se spune, ce pași urmează, ce soluții pot exista, ce implicații. Trebuie să ai curaj să pui întrebări, să ai incredere că medicul pe care l-ai ales își știe bine meseria.

Ortodontul tău va avea grijă ca soluția pe care o alegeți împreună să corespundă nevoilor tale, și te va ajuta ca din punct de vedere funcțional și estetic să obții zâmbetul perfect.