Pentru ca viitorii pacienti sa inteleaga mai bine tipurile de probleme de natura ortodontica, am realizat mai jos o clasificare succinta a acestora:

Mușcătura inversă

In cazul unei ocluzii inverse, maxilarul inferior este mai proeminent decat maxilarul superior, iar dinții de pe arcada inferioră se află in fața dintilor de pe arcada superioară.
muscatura inversa

Dinții din față sunt iesiti in afara

Este vorba de incisivii superiori, care sunt mult mai in fata in raport cu cei inferiori.
protruzie

Muscatura adanca acoperita

In cazul unei muscaturi adanci, incisivii superiori acopera practic incisivii inferiori, iau uneori acestia din urma ating bolta palatina.
muscatura adanca

Inghesuiri dentare

Inghesuirile apar atunci cand dintii nu au suficient loc sa erupa, fie din cauza dezvoltarii insuficiente a oaselor maxilarelor, fie indirect, din cauza maseselor de minte care erup si inghesuie alti dinti.
inghesuiri dentare

Muscatura deschisa

Reprezinta situatia in care incisivii superiori si cei inferiori nu se ating. Ofera serioase probleme de masticatie.

muscatura deschisa

Spatii deschise

Aceasta situatie inseamna ca dintii se afla la distanta unii de ceilalti, din varii motive. Solutiile sunt strans legate de natura problemei care a determinat aceste spatii.
spatii intre dinti

Daca doriti o consultatie la unul dintre medicii nostri ortodonti, ne puteti suna de luni pana vineri de la 08- 20 la telefon 0264 444 423 sau ne puteti scrie acum un e-mail la office@centrulortodonticcluj.ro