mini implant
Mini implantul, este un surub din titan, asemanator cu implantul dentar dar de dimensiuni reduse. El este folosit numai in scop ortodontic, pentru a ajuta la mutarea  dintilor in directii in care aparatul dentar clasic nu are eficienta.

Mini implantul  este intalnit in situatiile in care tratamentul ortodontic realizat nu poate fi finalizat doar cu ajutorul aparatului dentar.

Cum se aplica mini-implantul?

Se aplica foarte usor prin infiletare cu ajutorul unei surubelnite speciale.
Aceasta modalitate facila de aplicare face ca interventia sa fie realizata cu usurinta de un medic ortodont, nefiind necesara implicarea unui medic chirurg. Intreaga procedura se realizeaza sub anestezie locala.

Unde se aplica?
Pozitia mini implantului este hotarata de un medic in functie de necesitate, in general realizandu-se la nivel osos intre radacinile dentare.

Cat timp este necesara prezenta mini implantului?
Aceast lucru il decide medicul ortodont, in functie de masura in care si-a realizat obiectivul.
Perioada poate fi de la cateva luni pana la finalizarea tratamentului ortodontic.

La ce varsta pot fi folosite mini implanturile?
Mini implanturile pot fi folosite de la varsta la care au erupt toti dintii permanenti.

Cui nu este indicat?
Mini implantul nu este indicat pacientilor cu afectiuni gingivale.

Cum se indeparteaza si ce ramane in urma lui?
Se indeparteaza prin desfiletare cu ajutorul aceleiasi surubelnite cu care s-a aplicat, in urma lui neramanand nicio cicatrice.

Pentru mai multe detalii despre solutiile ortodontice pe care vi le oferim, ne puteti contacta de luni pana vineri de la 08-20 sau ne puteti scrie acum un e-mail la office@centrulortodonticcluj.ro