Unii dintre pacienți ne întreabă de ce trebuie sa vina și la discuția despre planul de tratament, înainte de aplicarea oricărui tip de aparat, neînțelegând ce anume presupune aceasta etapa.

Ei bine, pana la conceperea unui plan de tratament sunt alte câteva etape premergătoare:

Deoarece fiecare pacient e unic, după prima consultație vom prelua amprentele dentare ale pacientului, fotografiile ortodontice si radiografiile dentare. Pentru anumiți pacienți cu probleme specifice, este posibil ca medicul ortodont sa ceara investigații mai amănunțite de tipul rezonantei magnetice RMN sau computer tomograf CBCT. Ele permit o vizualizare mult mai precisa a țesuturilor și a anomaliilor existente.

profil analiza

Toate aceste materiale, sunt prelucrate de către echipa, astfel : fotografiile sunt selectate și prelucrate pentru a evidenția cât mai corect problemele ortodontice, amprentele dentare se transforma în modelul de gips pentru vizualizarea tridimensionala a dinților și a mușcăturii. Medicul face calculele și măsurătorile ortodontice cu ajutorul radiografiilor și a modelelor, necesare pentru stabilirea unui diagnostic si  a unui plan de tratament. Este așadar munca întregii noastre echipe în spatele unui astfel de plan.

centrul ortodontic cluj aparat dentar model gips

Dupa analiza tuturor acestor date are loc o întâlnire cu medicul ortodont în care i se explică pacientului diagnosticul, planul de tratament și eventualele variante de aparate dentare, cum se va desfășura tratamentul și aproximativ cât va dura în timp.

Tot în această sedință se vor discuta costurile tratamentului.

Asadar, intreaga etapa este una extrem de importanta, pentru reusita tratamentului si pentru a ne asigura ca pacientul a inteles si a acceptat tot ceea ce urmeaza sa se intample.

Daca doriti o consultatie la unul dintre medicii nostri ortodonti, ne puteti suna de luni pana vineri de la 08- 20 la telefon 0264 444 423 sau ne puteti scrie acum un e-mail la office@centrulortodonticcluj.ro