ce este un tratament ortodontic

Un aspect fizic placut este un factor esential pentru increderea si respectul de sine.  Adesea, acestea se imbunatatesc in cazul adultilor pe masura ce tratamentul ortodontic aduce corectarea pozitiei dintilor, buzelor si a fetei.

Tot mai mulți adulți ajung in zilele noastre să ia considerare varianta unui tratament ortodontic. Cauza poate fi faptul că au avut probleme încă din perioada copilăriei ori a adolescenței, fie faptul că evoluția situației stomatologice a ajuns într-un punct în care necesită implicarea ortodontului (pentru inchidere sau creare de spații, in vederea executării altor tipuri de lucrări, pentru corectarea unor malocluzii).

Indiferent de cauză, este important de știut că există câteva implicații de ordin psihologic când vine vorba de tratamentul ortodontic al adulților.

Componenta psihologica reprezinta un aspect foarte important al tratamentului ortodontic al adultilor. Medicul trebuie sa inteleaga si sa analizeze exact motivele pentru care pacientul isi doreste tratamentul pentru a evita situatiile in care asteptarile acestuia nu vor putea fi indeplinite.

Uneori tratamentul ortodontic reprezinta un ultim efort la care recurge un pacient adult pentru a isi imbunatatii viata personala, relatia cu partenerul sau chiar cariera profesionala.

Pacientii adulti sunt preocupati de modul in care tratamentul ortodontic le va afecta aspectul estetic, de felul in care acesta ar putea interfera cu imaginea profesionala. Importanta pe care pacientii adulti o acorda aspectului estetic dictat de profesie si alte obligatii sociale ii face pe acestia candidati ideali pentru diversele tipuri de aparate ortodontice estetice sau invizibile existente: aparate linguale, aparate estetice, etc.

Indiferent de cauza pentru care tratamentul ortodontic a devenit necesar, pacientii simt nevoia de explicatii complexe, de motivare in vederea inceperii unui tratament, temerile si ideile preconcepute cum ca “e prea tarziu”, “nu se mai poate la varsta mea” fiind deseori impedimente pentru un zambet de succes.

Tine de empatia si cooperarea medicului ortodont sa identifice aceste impedimente si sa le solutioneze.

Daca si tu esti adult si esti interesat de un tratament ortodontic, te asteptam la o consultatie. Pentru programare, poti suna la 0264 444 423 de luni pana vineri, intre orele 08- 20 sau ne poti scrie acum un email la office@centrulortodonticcluj.ro.